• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • Uitgave 4, jaargang 28 | 2020

    In deze uitgave onder andere:

    Redactioneel
    van Gert Schuitemaker
    Voedingstekorten. Expres genegeerd

    In de rubrieken Wetenschap & …

    • Minder rimpels met MSM
    • Omega-3 bij geheugenverlies
    • Vitamine D bij astma-aanval
    • Vezels beschermen tegen borstkanker?
    • Slecht slapen laat ongezonder eten

    Het interview met Limburgse huisarts Rob Elens

    ‘Ik heb tien coronapatiënten behandeld. Ze knapten alle tien op, binnen een week. … toen belde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ): “Je mag het niet meer voorschrijven”. Dat vond ik zó raar: je maakt mensen beter en dan moet je stoppen?’

     

    Pagina 6
    ‘Immuunbooster’: Hollandse Nieuwe

    Rijk aan ‘schaarse’ voedingsstoffen. De traditionele ‘Vlaggetjesdag’ in Scheveningen verloopt dit jaar anders. Het goede nieuws: de Hollandse Nieuwe haring ligt wel gewoon vanaf 12 juni in de winkels. En deze ‘immuunbooster’ kunnen we goed gebruiken.

    Pagina 12
    De caloriemythe ontkracht

    Lichaam = stoommachine? Van het tellen van calorieën val je in ieder geval niet af. Het calorieën tellen maakt geen onderscheid naar de bron van de calorieën. Dus of ze nu afkomstig zijn van chocolade of van spinazie …

    Pagina 16
    Jodium en zwangerschap

    Vrijwel elke vrouw die zwanger wil worden, weet dat extra foliumzuur belangrijk is voor de foetus. Maar hoe zit dat met jodium? In Nederland geldt geen suppletie-advies voor zwangeren. Terwijl daar véél voor te zeggen is …

    Pagina 20
    Toeristen in de 16e en 17e eeuw

    Reizen wordt voorlopig niet meer wat het was. Eén troost: onze voorouders bleven ook thuis. Toch? Nou, eeuwen geleden werd in Europa al gereisd. Over hoe dat ging en wat ze aten.

    Pagina 24
    Coronacrisis legt vinger op pijnlijke plek

    Nu de (eerste) corona-storm is geluwd, wordt het tijd om de (tussen)staat op te maken. Wat kunnen we opsteken van de afgelopen maanden? Tamelijk wat …

    Pagina 30
    Lekker voor de huid

    Vaak wordt onderschat hoe goed de huid stoffen opneemt. Daarom is deze slogan zo gek nog niet: ‘Smeer niets op je huid dat je niet wilt of kunt eten’. 4 praktische toepassingen.

    Pagina 34
    Ortho Cuisine Recept

    Tzatziki van kefir. Kefir is de drank van de 100-jarigen, althans in de Kaukasus. Daar staat de drank al eeuwenlang voor vitaliteit, gezondheid en ouderdom.

    Pagina
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.